Over mezelf

Ik ben Ive Hapers, geboren in 1977 en woon in Merksplas.  Papa van Milo en Pien. Ik geef les aan een leuke bende enthousiaste 6-7 jarigen aan de gemeentelijke basisschool Qworzó in Merksplas.  Daarvoor gaf ik les in het 6de leerjaar.

Sinds september 2009 werk ik met een digibord in de klas.  Een wereld van verschil wat onderwijzen betreft.  Voor mij althans.  Ik probeer het digibord optimaal te benutten door me vrijwel elk moment van de dag te verdiepen in de mogelijkheden.

ICT staat al lang in de top 5 van mijn favorietenlijstje.  Naast uiteraard mijn gezin en mijn hobby's: muziek, badminton en creativiteit.  Ik probeer de kinderen ICT-vaardig te maken door hen er dagelijks mee in contact te brengen.  Samen bekijken we wat mogelijk is en wat we kunnen gebruiken om ons doel te bereiken.  Ze staan versteld van de resultaten en zijn trots op wat zijn kunnen verwezenlijken.

In de klas hoop ik eerder een begeleider te zijn.  Een die samen met de groep op weg gaat door alle leerstof heen.  Inspraak van de kinderen in de lesdag vind ik dan ook heel belangrijk.  Vaak kiezen de kinderen zelf wat we gaan maken voor een bepaald thema of bepalen ze zelf de volgorde van lessen en werkjes.

Ik hoop met dit blog mezelf te kunnen verdiepen in de dingen die er toe doen in het onderwijs.  Die de lesdagen nog interessanter kunnen maken.  Want onderwijzen is een proces, waarbij naast de kinderen ook de leerkrachten groeien.  Stilstaan is achteruitgaan...