ICT in de klas

Regelmatig hoor ik de handen-in-de-haren-vraag: "ICT in de klas, ok.  Maar waar vind ik alle toepassingen die onmiddellijk bruikbaar kunnen zijn?"  Er bestaat inderdaad een overvloed aan ICT- & internettoepassingen.  Uitzoeken welke de goede of zelfs de beste zijn, is als zoeken naar een speld in de denkbeeldige hooiberg.

Om door de bomen het bos al wat meer terug te kunnen vinden, verzamel ik heel wat tools in onderstaande 'PearlTree'.  Toepassingen die bruikbaar zijn in het onderwijs.  Enkele ervan kregen al een korte uitleg of voorbeeld.  De tools werden gecategoriseerd op ICT-eindterm.  Het is aan de gebruiker om te bepalen welke ICT-doelen bereikt kunnen worden bij een bepaalde les, om vervolgens in de 'tree' op zoek te gaan naar een gepaste toepassing.

Heb je een van onderstaande tools eerder al gebruikt, en wens je je activiteit graag te delen?  Ken je nog andere bruikbare tools?  Mail me gerust!  Ik plaats het online.

ICT IN DE KLAS and VERZAMELING TOOLS / IDEETJES / samenwerken in Ive Hapers (ivehapers)

4 opmerkingen:

 1. patricia ten Houten20 januari 2014 om 14:24

  Complimenten voor je mooi vormgegeven blog en je enthousiasme in het lesgeven. Ken je www.orkestkidsite.nl en ikcomponeer.nl? Prachtige muzieksites voor het basisonderwijs. Ik verzamel muziekonderwerpen op mijn blog www.muzieklesopschool.com Ik blijf je volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Ive,ik kan de PearlTree niet zien. Waaraan zou dit kunnen liggen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Hunter,
  Welke browser gebruik je? Zijn alle plugins hiervoor up-to-date? De embedded Pearltrees gebruikt Flash. Vermoedelijk is het probleem daar ergens op te lossen.
  Groeten,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat vind je van de opkomst van Chromebooks?

  BeantwoordenVerwijderen